Senaste nytt

HOME NYHET

Här kan du läsa om de senaste nyheterna.

Idag är det:

Väder Stockholm

ROT & RUT AVDRAG

Om skattereduktion för husarbete

Du som köper hushållstjänster får din skatt sänkt med motsvarande hälften av arbetskostnaden inklusive moms. Betalar du till exempel 2 000 kr för städhjälp sänks din skatt med ungefär 1 000 kr. Den sammanlagda skattereduktionen kan uppgå till högst 50 000 kr per person och år. Det innebär att du kan få skattereduktion för arbetskostnader upp till 100 000 kr per år.

Arbetet ska utföras huvudsakligen i eller i nära anslutning till bostaden. Med bostad menas även fritidshus och båda bostäderna vid dubbel bosättning. Skattereduktion ges även för hushållsnära tjänster åt förädrars hushåll. Även dödsbon kan få skattereduktion för hushållsarbeten som utförts före dödsfallet.

Skattereduktionen omfattar generellt sådant hushållsarbete som i regel utförs av hushållen själva och ges endast på arbetskostnad, inte materialkostnad eller resekostnader i samband med arbetet.

Våra tjänster som ger dig skattereduktion heter hushållstjänster (husarbete), exempelvis:

Städning
Flyttstädning
Fönsterputsning
Tvätt & Strykning
Assistans & Ledsagning
Barnpassning
Snöskottning

Hela listan hittar du hos Skatteverket

ROT-avdraget 2016

Alla personer som uppfyller villkoren kan få upp till 50 000 kronor i skattereduktion för utförda ROT-tjänster (Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad). Skattereduktionen kan du endast få för själva arbetskostnaden och gäller till exempel inte material. Du kan få skattereduktion för 30 procent av arbetskostnaden och max 50 000 kronor totalt. Det innebär att någon som nyttjat ROT-avdraget fullt ut, och alltså får skattereduktion med 50 000 kronor, har köpt ROT-tjänster för totalt 166 666 kronor innan skatteavdrag

För att få ROT-avdrag måste vissa kriterier uppfyllas:

• Du ska ha fyllt 18 år när arbetet utförs.
• Du är bosatt i Sverige, eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din inkomst.
• Du betalar skatt i Sverige.
• Du måste använda fastigheten, helt eller delvis, som din bostad.
• Du måste vara den som står som betalare för arbetet. Det vill säga att även om det är du som nyttjar bostaden så är du inte berättigad till något skatteavdrag ifall det är någon annan som betalt fakturan.

Kunders rekommendationer

Mathias A. /2016-01-13

Så nöjd! Allt var jättebra, proffessionellt och över förväntan. Anlitat Almestar två gånger för flytthjälp och tre gånger för städhjälp. Bokning, genomförande och fakturering har funkat klockrent. Tack!! Har redan rekommenderat er till vänner och kollegor.

Joseph E./2016-02-15

Jag köpte packning, flytt och flyttstädning. Bra kontakt med företaget, de var punktliga, flexibla och noggranna. Fantastiska flyttkarlar ni hade under svår flyttning utan hiss från 3 trappor upp. Jag kan verkligen rekommendera Almestar Multiservice.

Johan J./2016-02-25

Mycket bra och tillmötesgående flytt/städpersonal. Riktigt nöjd och kommer tipsa om dem till mina vänner och familj!

Kontakta oss för offert eller mer info.